Nyheder

Jule hilsen fra FC Sønderborg

22-12-2019 -


Jule & Nytårsbrev

Julen står for døren, og snart er vi på vej ind i et nyt år. Fodboldåret 2019 har været et spændende og udfordrende fodbold år for overbygningen FC Sønderborg

På ungdomssiden er der en rivende udvikling. Alle moderklubber er nu med, og vi har fået implementeret DBU’s nye licenssystem, og det er en krævende rejse både sportsligt og økonomisk.

Licenssystemet er med til at løfte ungdomsafdelingen til et nyt, højere og mere elitært niveau - både hvad angår indhold og rammer.

Børnefodbolden og vores U13, U14 og U15 årgang er godt funderet og struktureret og udvikler sig sig løbende og har en stor og positiv forældre opbakning. Tak for det!

I 2020 vil vi fortsætte med at udvikle ungdomsafdelingen og især sætte fokus på de to ældste årgange U17 og U19 for at udvikle dem i en mere elitær retning.

Vi arbejder målrettet på at bevæge os fra en den nuværende ene stjerne i licenssystemet frem mod to stjerner – hvilket kræver, at vi fortsat udvikler indholdet og rammerne for de unge talentfulde og ambitiøse spillere i FC Sønderborg, og at vi desuden kan skabe økonomi til at ansætte 1-2 personer på deltid, som der kræves.

Vi har med stor succes tilbudt morgentræning to gange ugentligt i STA-regi for vores ungdomsspillere primært på U15 og U17 – flere har efterlyst et lignende tilbud for U13 og U14, og det er netop, hvad vi påtænker at starte på i 2020.

Vi ønsker at skabe en model for vores årgange fra U13 til U19, hvor der hver uge trænes en til to gange om morgenen og tre til fire gange om eftermiddagen

Nøglen til forandring er, at vores trænere løbende uddanner sig og tilegner sig ny viden om fodbold. Eksternt støtter og opfordrer vi vores trænere til at uddanne sig via DBU’s uddannelsessystem, og pt. har vi 1 træner med højeste træneruddannelse - Pro-licens, 5 med A-licens og 3 med med B-licens og en målmandstræner med næsthøjeste uddannelse.

Internt forgår tilegnelsen af ny fodbold viden i et dynamisk fodboldmiljø via sparring med de tværgående trænere, tværgående træningstemaer, lærings-planer, års- og ugeplaner, faste årgangsmøder, trænermøder og it-platformen Eye4talent osv.

Det er en virkelig stærk trænerstab, vi har fået sammensat og løbende udvikler på.

FC Sønderborg har også i samarbejde med Lars Jensen (LRon Harald) har fået lavet en slagsang som hedder FC Sønderborg og som er at finde på LRons nyeste album FICKUMDICK. 

På seniorsiden har det været et år med store udsving. Sidste sommer spillede holdet oprykningskamp til DS og nogle måneder senere rykkede holdet ud af JS – pokkers ærgerligt, og det tog vi omgående aktion på.

En arbejdsgruppe blev nedsat af FU, og hele situationen omkring seniorholdet i overbygningen blev kulegravet. Hvilken profil skulle vores nye cheftræner have, og hvilken ”pakke” som skal være med til at gøre det attraktivt at spille for FC Sønderborg, skulle spillerne præsenteres for.

Vi holdt et orienterende møde for alle interesserede spillere, og det var et velbesøgt møde med ca. 30 spillere, som fik en orientering fra trænerteamet, arbejdsgruppen og forretningsudvalget.

Efterfølgende har cheftræneren været i løbende dialog med de interesserede spillere, og vi har en stor tro på, at vi i 2020 får et nyt slagkraftigt seniorhold, som kan præstere og lave resultater.

Styregruppen har haft møde og diskuteret, hvordan samarbejdet mellem moderklubberne og overbygningen skal foregår, dette b.la. ift. rekruttering af spillere mv.

I FC Sønderborg ser vi frem til fodboldåret 2020 med glæde, tro og store forhåbninger til, at bolden vil rulle i den rigtige retning for overbygningen.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for året, der gik, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

Sportslig hilsen,

Formand, John Hansen - Styregruppen

Formand, Hans Christian Jensen – Forretningsudvalget

Sportschef, Kim Poulsen

 


Manager

Kim Poulsen
Tlf. 21 55 30 08
Mail: KimPoulsen.fcs@gmail.com

Talentchef

Pressechef

Marius Vestergaard
Tlf. 30 50 71 17
fc.sonderborg.marius@gmail.com

Kampfordeler

John Hansen
Tlf. 40 37 08 06
fcs@sport.dk