07-09-2022 -

Præsenteres i samarbejde med Broager Sparekasse.

U13

FCS - Næsby BK 1-2

Sidste kamp i puljen var mod Næsby. Det var en kamp, som vi havde glædet os til. Vi starter første halvleg meget dårlig, hvor vi er slet ikke er til sted. Vi bliver meget overrasket over Næsbys fysik spil. Næsby er meget på bolden uden at blive rigtig farlig. Efter 12 min spil, score Næsby på et frispark til 0-1. Resten af første halvleg er meget rodet. Hverken vi eller Næsby kan sætte vores spil i gang.

I pausen justerer vi på noget små ting på banen. Det gør at vi få en rigtig god start og begynder at dominerer i kampen. Efter 11 min i anden halv score vi til 1-1 (Damien). Drenge begynder at tage det stiller roligt igen, fordi de tror nu går alt godt, fordi vi er kommet på 1-1 og dominer kampen. Det gør at Næsby kommer ind i kampen igen og score få minutter efter til 1-2. Resten af kampen bliver en kamp uden tempo og Næsby begynder få tempoet ude af kampen.

Kampen ender dvs. 1-2 til Næsby. Jeg savner i dag at der noget der valgte at tage ansvar i kampen. Vi har lært at det er ikke nok kun at være klar i 30 min, hvis vi skal vinde kampe frem over, så gælder det, at vi er klar fra start til slut.

Mål

Damian 1

U14

FCS - Svendborg/Oure 4-2

Lørdag gæstede Svendborg/Oure FC Sønderborgs U14 drenge. Det blev en kamp i et højt tempo mellem to fornuftige fodboldhold, som kæmpede og fightede fra første fløjt.

Allerede før kampen var FC Sønderborg-drengene godt forberedt på den fysik de skulle møde. Der blev snakket om, at der skulle holdes stand og at vi skulle stå imod det fysisk tryk fra Svendborg. Det gjorde vi egentlig fornuftigt i første halvleg, men Svendborg dominerede dog, da de vandt klar flest dueller og andenbolde.

Dog var det drengene fra FC Sønderborg der kom først på måltavlen. Efter at have brugt en del af ugen på at arbejde med gennembrud i halv- og siderum var det fantastisk, at det midtvejs i anden halvleg lykkedes Aryan Rai at komme igennem i højre side. Her drev han den resolut mod baglinjen og lavede en cut back-aflevering til Oliver der kom stormende ind i feltet.

Undervejs i første halvleg lykkedes det os bedre og bedre at modstå deres fysik. Vi formår at justere på nogle positioneringer i fase 1 og begynder derfor at kunne løse deres meget mandsorientetede pres og dermed få sat spillet fornuftigt. Dog fik vi dog en spand koldt vand i hovedet da SFB scorer på et langskud lige inde pausen. I samme sekvens bliver vores anfører, Noah Terp, skadet og må udgå.

Anden halvleg starter med, at vi kommer lidt uheldigt bagud. Vi sad dog hele tiden med fornemmelsen, ude på bænken, at det var et spørgsmål om tid før SFBs fysiske power mistede snært og kvalitet. Vi dominerer derfor resten af anden halvleg på bolden og skaber flere gode muligheder. SFB stikker ved et par lejligheder næsen frem på nogle omstillinger, hvor vi smider bolden. Vi scorer endnu et flot mål efter gennembrud i siderum, hvor Frederik Jepsen dukker op ved bagerste stang og sparker den i kasse. Kort tid efter opsnapper Aryan en bold i vores høje pres og chipper den køligt over keeperen. Den sidste del af kampen bliver lidt rodet, og der forplanter sig en del nervøsitet blandt drengene. Det ender dog lykkeligt og i overtiden kan indskiftede Walter Battefeld lukke og slukke med en flot inderside efter et fladt indlæg fra siden.

Årslev BK – FCS 0-1

Sæsonens tredje kamp blev spillet i hjemme mod Årslev som er en af favoritterne til at vinde puljen så vi var klar over det blev en hård kamp. Det blev det også men vi kom hjem med de tre point til Sønderborg.

Vores første halvleg var god og vi begyndte at spille noget af det vi gerne vil og har øvet til træning. Vi spiller os sikkert ud af deres første pres og i dag lykkes det også at sætte nogle afleveringer sammen på den sidste tredjedel af banen. Så meget positivt og vi kom til nogle chancer.

Vi scorer direkte på et frispark - super sparket ind.

2 halvleg bliver ren overlevelse og vi bliver hårdt presset tilbage på banen og det lykkes ikke rigtig at sætte spillet sammen og derfor bliver vi endnu mere presset. Men vi stod godt defensivt og holdt dem nede på få chancer selvom de havde bolden mest. Super indsats af alle spillerne som virkelig knoklede og fightede sig til en sejr. I de seneste uger har vi øver højt pres - men desværre har alle de hold vi mødt indtil nu bare sparket langt hver gang de har haft muligheden. Så vi kan ikke se om vi er blevet bedre til den del af spillet.

Jeg tænker ikke det er den måde man udvikler fodboldspillere på og ikke en del af den filosofi som vi har i FCS.

Målscore Theo 1

FCS - Lunderskov 1-0 (1-0)

Sæsonens 4 kamp blev spillet hjemme mod Lunderskov som inden kampen også lå med 6 point for 3 kampe ligesom os. Så kampen var vigtig for at se om vi kan skabe afstand i tabellen. Det lykkes at vinde en fortjent 1-0 sejr som med mere dygtig kunne have blevet større. Vi spiller en fornuftig 1 halvleg hvor vi udnytter deres bagrum og kommer faktisk til 3 store chancer hvor vi score på den ene. Faktisk får vi også scoret til 2-0 efter et hjørnespark - men desværre kan dommeren ikke se den er over linjen. Til dommerens forsvar skal siges han står rigtig placeret i situationen og uden linjevogter er det næsten umuligt for ham at se hvis den ikke går ind og rammer nettet.

2 halvleg mere lige og Lunderskov kommer mere på bolden dog uden at blive rigtige farlige. Vi kommer selv til et par små chancer og har b.la. et frispark som går i sidenettet. Men en rimelig sikker sejr og med den tredje sejr i træk og anden kamp i træk hvor vi ikke lukker mål ind så begynder det hele at hænge bedre sammen. Vi bliver bedre og bedre men skal dog stadigvæk forbedre os med bolden. Vi smider for mange lette bolde væk.

Til sidst vil jeg gerne rose Lunderskov. Det er det første hold vi har mødt som forsøger at bygge spillet op nede fra målmanden. De var faktisk rigtig gode til det. Det er en fornøjelse at møde et hold ligesom os der gerne vil udvikle hele holdet.

Målscore

Max 1

U17

Ikast FC - FC Sønderborg 0-1 (0-1)

Søndag spiller vi en svær udebane kamp i Ikast.

Vi kommer rigtig godt fra start. Lægger et højt pres og kommer hurtigt til chancer. Med skud både på stolpe og overlægger.

Herefter bliver Ikast mere spilstyrende. De er meget på bolden, og gør at vi må løbe meget. De kommer dermed til store chancer, hvor vi er dygtige til at afværge. I den periode spiller vi meget på vores kontra,

Kort før halvleg får vi scoret, og kan gå til halvleg med lidt ro.

2.halvleg ser billede meget ud som i første. Men vi er mere presset, og tager nogle dårlige beslutninger. Derfor kommer der hurtigt, et stort pres på vores bagkæde. I slutningen af kampen er de virkelig tæt på. Men vi kæmper alt hvad vi lært. Og kan tage til Sønderborg med 3 point.

Tager man udgangspunkt i kampens resultat på 0-1 er det virkelig tilfredsstillende. For vi spiller en kamp med mange personlige fejl. Men samtidig er vi gode til at dække vores modstander mand/mand. En fremragende holdindsats og en super dag i Ikast.

Målscore:

Lukas Borchers

Skanderborg- FCS

2-4 (1-1)

I Fredags spillede vi for 3 kamp i træk på udebane. En tur til Skanderborg, hvor vi skulle følge op, på de gode takter fra de 2 forrige kampe.

Vi viser det ved at være aggressiv fra start, og lægge helt tæt på vores modstander.

Samtidig slår Skanderborg mange lange bolde i vores bagrum. Som kræver vi må stå godt imod. Vi vender hurtigt spillet på vores side og er farlig op til flere gange. Vores pres giver bonus da vi score på hovedstød. Kort tid efter begår vi straffespark, og må gå til pause med 1-1.

Anden halvleg kommer vi ud, og er klart bedst. Vi giver dem mindre plads, og kombinere os igennem deres kæder. Men alligevel får Skanderborg scoret til 2-1 på en omstilling.

Vi følger hurtigt op med et flot langskud, som går ind over deres målmand til 2-2.

Resten af kampen bølger frem og tilbage.

Men vi udnytter vores chancer 2 gange.

Nu er kampen afgjort, og slutter med en sejr på 2-4 til FC Sønderborg.

Skanderborg spiller en taktisk god kamp. Ved at stå højt på banen, og giver os ingen ro på bolden.

Men jeg er tilfreds med drengenes tilgang til kampen. Selvom vi kommer bagud, holder vi fokus og kommer tilbage i kampen.

Næste kamp er på søndag kl. 15.30 på Sønderborg Stadion. Her tager vi imod Oure Fodbold Akademi.