Nyheder

Update på seniorholdet i FC Sønderborg

09-09-2019 -


Til de første turneringkampe i denne sæson har FCS haft svært ved at stille hold, hvilket gav anledning til, at der blev afholdt et styregruppemøde torsdag d. 5. september, hvor FC Sønderborgs aktuelle udfordringer og fremtid blev diskuteret.

Sportschef Kim Poulsen kunne fortælle, at det går rigtigt godt på ungdomssiden, hvor FCS siden 1.
juli har været underlagt DBU’s nye licenssystem, og processen med at implementere dette system er i fuld gang.
FC Sønderborg er den eneste licensklub i området fra Haderslev/Esbjerg og nedefter, hvilket betyder, at FCS er ansvarlig for talentudviklingen i dette område, og rigtigt mange nye tiltag er sat i søen – så som:

Tværgående trænere, tværgående træningstemaer, årshjul/kalender med faste årgangsmøder,
Trænermøder, udviklings og strategimøder mv og IT-platformen ’Eye4Talent’, hvor al træning og aktivitet i FCS bliver registeret, og alle hjemmekampe bliver filmet.

På Sønderborg Talentakademi (STA) er der nu mere end 25 drenge, der har morgentræning to gange om ugen.
Jo - der er en rivende udvikling i ungdomsafdelingen i FCS til gavn og glæde for de mange unge ambitiøse talentfulde spillere.

Fundamentet er nu på plads, og FCS har nu en pipeline fra ungdom til senior.
På styregruppemødet orienterede forretningsudvalget om, at de mener, at det er vigtigt, at FCS ́ ungdomsspillere har et seniorhold at spejle sig i, og derfor blev der på mødet nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med et oplæg til, hvordan rammerne skal være for et seniorhold i FCS i fremtiden.

Seniorholdet i FCS havde en rigtig god sidste sæson og sluttede af med at spille en
oprykningskamp, som jo desværre ikke endte med oprykning til Danmarksserien, hvilket resulterede i, at en del spillere i sommerpausen valgte at flytte tilbage til deres moderklubber.
Det betyder, at seniorholdet i øjeblikket består af meget få spillere, og det har været en stor udfordring at få stillet hold til de første turneringskampe.
Hvis der ikke kan stilles hold, siger DBU’s regler, at alle moderklubber bliver dømt som taber af deres kamp den pågældende weekend, og at ingen hold i indeværende sæson kan rykke op.

FCS-forretningsudvalg har taget aktion for at være sikker på, at denne situation ikke opstår, og har iværksat følgende tre tiltag for at løse situationen her og nu:

A) Lavet en aftale med U19 træneren og spillerne om, at flere U19 spillere får muligheden for at spille og få deres debut på seniorholdet.

B) Besøgt trænere og ikke mindst spillerne i moderklubberne, Midtals, Nordals, Fremad, Dybbøl og Broager, hvorfra vi fik positive tilbagemeldinger næsten hele vejen rundt – om at de ønsker at hjælpe med 1-2 spillere, hvis det bliver aktuelt.

C) Fra IHS-fodboldlinjen er 10 spillere begyndt at træne med seniorholdet.

FU og Styregruppen er nu overbevidst om, at alle kampe vil blive spillet i efteråret.
Styregruppen diskuterede også, hvordan FCS skal sikre, at en lignende situation ikke kan ske i fremtiden, og der blev nedsat en arbejdsgruppe, som skal arbejde på:

1) Samarbejdet med de moderklubber, der er med på senior-siden.

2) Tilgangen til de tre moderklubber, der ikke er med på senior-siden.

3) Hvilke forhold/rammer skal spillerne tilbydes i seniortruppen.

Desuden blev det, efter opfordring fra moderklubberne, besluttet, at både moderklubber og FCS
skal arbejde på at få et tættere forhold mellem moderklubbernes trænere/spillere og FCS (cheftræner, sportschef mv.). For at imødekomme dette vil FCS komme mere til klubbernes kampe og tale med træneren om spillernes udvikling og niveau, ligesom moderklubbernes trænere opfordres til at kontakte FCS vedrørende spillere.

I løbet af efteråret vil arbejdsgruppen mødes og komme med forslag til den struktur/det indhold, som gruppen mener vil sikre, at seniorholdet i FCS vokser sig stor og stærk ligesom ungdomsafdelingen - det langsigtede mål er stadig at arbejde hen imod, at Sønderborg og omegn får et divisionshold, der repræsenterer landsdelen.
 
Sportslig hilsen,
Sportschef FCS
Kim Poulsen
09.09.19

 


Manager

Kim Poulsen
Tlf. 21 55 30 08
Mail: KimPoulsen.fcs@gmail.com

Talentchef

Kasper Otten
Tlf. 61 44 17 02
Mail: KOT@sr.dk

Pressechef

Marius Vestergaard
Tlf. 30 50 71 17
fc.sonderborg.marius@gmail.com

Kampfordeler

John Hansen
Tlf. 40 37 08 06
fcs@sport.dk