FC Sønderborg

Introduktion
FC Sønderborg består af 11 lokale fodboldklubber med ca. 2500 medlemmer.
Formålet med FC Sønderborg er at skabe et elitemiljø for U13-U19 spillere i Sønderborg Kommune.

Talentfulde spillere kan således træne og spille i FC Sønderborg, uden at de bliver meldt ud af deres respektive moderklubber. Dermed bevares tilknytningen til den oprindelige klub og spilleren kan til enhver til spille kampe for moderklubben, hvis han ikke længere er på holdet i FC Sønderborg.

Det er samtidig planen, at FC Sønderborg formidler inspiration og viden til trænere og holdledere ude i moderklubberne - på den måde vil det ligeledes højne niveauet på breddefodbolden i kommunnens fodboldklubber.

I FC Sønderborg kan spillerne træne op til 7 gange i løbet af en uge, samt kampe i weekenden som foregår i det meste af Danmark.
Alle hjemmekampene i FC Sønderborg foregår på Sønderborg Stadion.

Målsætning
Spillerne på alle FC Sønderborg hold skal primært være fra moderklubberne Moderklubberne er stolte over og glade for samarbejdet med FC Sønderborg

Elitemiljø og talentudvikling på højeste niveau

Ungdomsholdene i FC Sønderborg skal spille på højest mulige niveau i alle rækker FC Sønderborg skal være en DBU licensklub

FC Sønderborg skal udvikle i gennemsnit en spiller på superliga niveau hvert år og en på internationalt niveau hvert 3-5 år

Seniorholdet skal være et hold der spiller divisionsfodbold, som spiller seværdigt fodbold.

Kulturskaber
FC Sønderborgs spillere skal være kendte, som målrettede og ordentlige unge mennesker, der ikke er bange for at yde en ekstra indsats

FC Sønderborgs spillere er rollemodeller for andre børn og unge med seriøsitet, hårdt arbejde og fællesskab som nøgleord

Vision, mission og værdier

Vision
FC Sønderborg sætter Sønderborg på Danmarkskortet, som landsdelens førende talentudvikler, med elitefodbold på højt niveau.

FC Sønderborg er:
- En unik og stærk alliance bestående af lokale moderklubber fra Sønderborg Kommune.
- Et elitemiljø med målrettet talentudvikling på højeste niveau.
- En organisation som giver stolthed hos lokalbefolkningen og positivt brander Sønderborg i hele landet.
- En kulturskaber der uddanner målrettede unge mennesker, der forener fodbold, fritid og uddannelse.

Værdier
FC Sønderborg arbejder målrettet med den enkelte og fællesskabet. Det er noget vi gør sammen og der for har vi et slogang der siger; "Sammen udvikler vi talenter".

Organisationen bag FC Sønderborg

Ovenstående diagram er en oversigt over organisationen bag FC Sønderborg.

Presse

Skulle der opstå spørgsmål eller mangler der information er du velkommen til at kontakte vores pressechef.

Pressechef

Marius Vestergaard